
وی با بیان اینکه کاهش سفرههای آب زیرزمینی، افت فشار و خشک شدن قناتها، چاهها و منابع آبی را به دنبال داشته است، افزود: بسیاری از روستاییان با از دست دادن چاهها و قناتهای خود منجر به بیکاری و مهاجرت روستاییان شده است.
معاون اجرایی شهردار شیراز با تاکید بر اجرایی کردن راهکارهای علمی در مسأله آب بیان داشت: در مرحله نخست باید تفکیک آب شرب از فضای سبز را محقق سازیم که در این زمینه بیش از 95 درصد آب شرب شهری و فضای سبز تفکیک و 130 حلقه چاه ویژهفضای سبز در شهر شیراز احداثشده و چشمهها و قناتهایی هم بیشتر در حوزه باغات به کار میرود.
امینی با اشاره به اقدامات شهرداری نسبت به مساله استفاده بهینه از آب گفت: هوشمندسازی مصرف آب و کنترل و نظارت شهرداری با همکاری شرکتهای دانشبنیان پارک علم و فنآوری بر میزان آبی که از قناتها و چاهها استحصال میشوند از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: اصلاح شبکهها و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری فضای سبز از دیگر اقدامات شهرداری است و استفاده از آبهای خاکستری و سیاه دیگر از موضوعاتی است که باید مورد بررسی علمی قرار گیرد.
معاون شهردار شیراز گفت: نخستین خط انتقال پساب از تصفیهخانه پساب به طول 17.5 کیلومتر توسط شهرداری شیراز اجرا شده است که در حال حاضر در مرحله آزمایش است.
به گفته معاون اجرایی شهرداری شیراز، صرفهجویی در مصرف آب با استفاده از آب خاکستری، بررسی فیزیولوژی تنش خشکی و مدیریت آبیاری چمن، تأثیرات میکروبی ماندگاری آب در مخازن مجتمعهای مسکونی، بررسی عملکرد ایستگاه تصفیه سیلاب شهری، بررسی نقش توانمندسازی ارزیابی مشارکت روستایی در آبخیزداری، شبیهسازی رفتار هیدرولیکی رودخانههای خشک و نهر اعظم، بررسی اثر آموزش بر تمایل شهروندان به استفاده از پساب تصفیهشده، بررسی اثرات بلندمدت استفاده از فاضلاب تصفیهشده بر روی خصوصیات شیمیایی خاک از محورهای این همایش است.